Parkeersensoren

Parkeersensoren zijn tegenwoordig niet meer weg te denken bij het autorijden. Met behulp van deze achteruitrijsensoren is het mogelijk veilig in te parkeren en tijdig meldingen te krijgen als het voertuig achterliggende obstakels tegenkomt. Met name bij vrachtwagens, kampeerwagens, tractoren of andere grote voertuigen met of zonder oplegger worden deze parkeersensoren steeds vaker gebruikt. Op deze pagina vind u meer uitleg over de parkeersensor en hun toepassingen.

Waarom parkeer sensoren belangrijk zijn

parkeer sensor werkingAlledaags verkeer is met de jaren steeds drukker geworden en de daarbij komende risico’s zijn toegenomen. Tijdens het achteruitrijden kan er, ondanks de nieuwe spiegels in een bepaalde draaihoek, niet altijd goed worden waargenomen wat er achter de tractor, vrachtwagen of camper gebeurd. Dit is niet alleen gevaarlijk voor schade aan eigen voertuig, door bijvoorbeeld een kofferbak dat uitsteekt, maar nog belangrijker aan de tegenpartij. Indien u roekeloos rijgedrag wordt verweten dekt de verzekeraar niet altijd, vooral as u zich had kunnen voorbereiden met parkeersensoren. Gelukkig zijn er tegenwoordig parkeersensoren die tijdig waarschuwt indien een hindernis de doorgang dreigt te blokkeren. Ongelukken en letschelschade worden zodoende beperkt of geheel voorkomen. De parkeersensor is daarom niet alleen een handig speeltje, maar een absolute must voor de verantwoordelijke bestuurder.

Hoe werken parkeersensoren?

Er zijn verschillende parkeersensoren te koop van diverse fabrikanten. De essentiële werking is echter vaak hetzelfde, met de hulp van parkeersensoren worden obstakels aan de achterkant van voertuigen waargenomen. De bestuurder ontvangt daarvan meerdere meldingen tijdens het naderen, vaak in de vorm van meerdere alarm meldingen. Hierdoor kan de bestuurder tijdig remmen of uitwijken en schade of letsel voorkomen. Dit is een veelgevraagde functie in het hedendaagse verkeer. Vanwege drukte, haast of onzorgvuldigheid van medewerkers worden fouten immers sneller gemaakt. Achteruitrijsensoren zorgen daarmee, net als de achteruitrijcamera, voor veiligere rit gedurende het achteruitrijden.

Parkeersensoren inbouwen

Helaas kunnen wij geen universele tips geven bij het inbouwen van de parkeersensor, aangezien de systemen teveel verschillen. Wij raden aan de handleiding goed te bestuderen en bij vragen contact op te nemen met de verkoper. U kunt de achteruitrijsensor ook laten inbouwen door de garage, deze kunnen doorgaans goed overweg met deze systemen en uw vrachtwagen, bestelwagen of camper veilig de weg opsturen. In onderstaand youtube filmpje vind u een instructie voor het inbouwen van de parkeersensor. U kunt op youtube waarschijnlijk zelf de inbouwfilmpjes vinden van de meest verkochte merken. Met name voor de klusser is dit een handige bijdrage bij installatie van parkeersensoren.
Welke parkeersensoren kopen?


Net als veel andere producten zijn ook in de achteruitrijsensoren markt diverse fabrikanten en modellen die te koop worden aangeboden. Tevens bereiken steeds vaker onbekende Chinese setjes de Europese markt, met of zonder keurmerk. Bij het kopen van een parkeersensor raden wij deze sets altijd af vanwege het ontbreken van betrouwbaarheid en duidelijke handleiding. Ook de kwaliteit bij dergelijke systemen is minder betrouwbaar. Laat u daarom niet beïnvloeden door de prijs en kies bij het kopen van parkeersensoren voor een degelijk merk. Hier heeft u doorgaans tevens betere garantie als er iets mis mocht gaan!

Wij hopen dat deze pagina je goed heeft geholpen om een beter beeld te krijgen van de parkeersensoren. Indien u nog vragen of waardevolle toevoegingen heeft vernemen wij het graag. Neem dan gerust contact met ons op. Vergeet overigens niet om onze overige pagina’s over de achteruitrijcamera te bekijken. Samen met de parkeersensor zorgt dit voor veiligere achteruitrij situaties!